Ремонти

Ремонт и преустройство, усвояване и удължаване на тераси, цялостни вътрешни и външни ремонти

Ремонта и преустройството-усвояването на тераса, както и вътрешните ремонти на всяко жилище е сложна и специфична операция. Изисква се индивидуална преценка за всеки един обект. Поради тази причина е задължително да се направи оглед от специалист с доказан опит. Тъй като в процеса на работа е възможно да възникнат непредвидени усложнения.

Фирма ’’ЗДРАЧ-999’’ ЕООД е специализирана в ремонта и преустройството на жилища и тераси. 5 годишният ни опит ни дава сигурност, в това което правим:

1. Събаряне и извозване на отпадъци
-събаряме винкелната конструкция на терасата, включително с остъкления ако има такива. При необходимост се демонтират и декоративните панели на терасата. В случаите, когато терасата се усвоява, събаряме и подпрозоречния панел, като разбира се изхвърляме и отпадъците.

2. Оформяне на свод или правоъгълник
-оформяне на свод или правоъгълник на направения отвор се извършва с гипсокартон, който се залепя от двете страни на панела, като се “облича” и трегера.

3. Иззидване с YTONG
-вече съборената тераса се иззидва с газобетонни блокчета – YTONG, в зависимост желанието на клиента, като дебелината на блокчетата се съобразява с това каква тежест може да понесе плочата на терасата.

4. Измазване с мрежа
-вече иззиданата част на терасата се измазва с циментова шпакловка с фибри, като успоредно с това се полага стъклофибърна мрежа.

5. Вътрешна изолоция-таван
-вътрешната изолация на тавана е задължителна, за да може да се получи необходимата термо защита, особено в случаите, когато терасата над вашето жилище е открита.

6. Вътрешна изолация-под. Изравняване на ниво
-за пода важат същите правила за термо изолация. Освен това изравняването на нивото е свързано с допълнителна тежест. Така поставената на пода изолация отнема от обема на плочата на терасата, като намалява дебелината на изравнителната замазка и съответно тежестта.

7. Външна изолация
-външната изолация е задължителна след иззидване на терасата. Освен, че тя е шумо и топло изолатор тя предпазва газобетонните блокчета от поемане на влага.

8. Монтаж на дограма
-изработката и монтажа на дограмата е неразделна част от всяко преустройсво на тераса. Тя се изпълнява по индивидуален проект в зависимост от желанието на клиента. Монтира се непосредствено след иззидване на терасата.

9. Обръщане на прозорец-отвън и отвътре
-тъй като прозореца се монтира с монтажна пяна,той трябва да бъде запечатан отвън с изолация, както и отвътре с шпакловка.

10. Монтаж отдушник
-по желание на клиента

11. Поставяне на теракот, фаянс, ламиниран паркет
-по желание на клиента

12. Ел.инсталация
-по желание на клиента се монтират: осветителни тела, контакти, ключове, ширм и др.

13. В и К инсталация
-при необходимост, мивката или други уреди захранващи се с вода могат да бъдат изнесени на вече усвоената тераса.

14. Гипсова шпакловка
-за да добие напълно завършен вид, на усвоената тераса се полага гипсова шпакловка.

15.Боядисване
-по желание на клиента.